Nathan Shepherd Jersey Voksbehandling - Få billig gulvafslibning priser i København

Voksbehandling

Voksbehandlede – eller ‘bonede’ – gulve ses ikke så meget mere. VoksVoksbehandling af gulve er en gammel teknik, der efter mange års næsten glemsel er ved at dukke op igen. Overfladen bliver meget blød, og behandlingen kan forholdsvis nemt gentages.  I gamle dage var voksbehandlede gulve meget blanke og skinnende, hvilket tog lang tid at opnå. Ønsker man, at ens gulv skal skinne og være blankt, så skal gulvet pudses op med klude eller en maskine. De fleste vaskeplejemidler med voks kræver ingen efterpolering – de bliver til en vis grad blanke, når de tørrer.

OBS.: Voksbehandlede gulve kan ikke tåle vand i store mængder. Voksfilmen bliver plettet af vand.

 

Voks til Loksbehandlinggrundbehandling er typisk fast, indeholder opløsningsmidler og er mærkede som sundhedsskadelige. Sørg for god udluftning under arbejdet. Hvis møblet står i et opholdsrum, så luft ud til overfladen er helt tør. Der findes i handelen voks uden opløsningsmiddel – det anbefaler vi, man vælger.
Flydende voks bruges til vedligeholdelse af voksbehandlede møbler, der i forvejen er behandlet med en fast voks. Også flydende voks er ofte mærket sundhedsskadelig: farlig at indånde, giver tør og revnet hud. Bivoks-balsam er et godt alternativ til voksbehandling af ubehandlede, bejdsede eller ludbehandlede gulve, da den ikke indeholder opløsningsmidler. Som regel kan mindre ridser hovedsagelig fjernes, ved at vaske “ridsen” væk med en våd klud. Det giver ikke en helt stærk overflade, og pletter og snavs vil fortsat have mulighed for at trænge ned i træet. Møbler på gulvet bør påsættes filtdupper for ikke at ridse gulvet.For at vedligeholde og holde dine voksbehandlede trægulve pæne skal de støvsuges ofte. Det er vigtigt at snavs og lign. Ikke ligger for længe, det kan medføre at det trædes ned i gulvet og kan lave ridser.

Grundbehandling
Et nyafhøvlet gulv skal have lukket overfladen ved vask i et plejemiddel beregnet til at voksbehandle gulve med. Man danner en voksfilm ved at vaske gulvet flere gange i midlet. Se emballagen for flere detaljer om dosering og antal vaske ved grundbehandling.

Rengøring
Voksbehandling
Vask gulvet i et vaskeplejemiddel med voks. På den måde vedligeholdes voksfilmen. Anvend så lidt vand som muligt på gulvet. Brug aldrig brun sæbe eller rengøringsmidler indeholdende sulfo.

 

 

 

Vedligeholdelse
Hvis voksfilmen er blevet kedelig at se på, kan man vaske gulvet i universal-rengøringsmiddel for at fjerne den triste overflade. Umiddelbart efter skal gulvet vaskes med et vaskeplejemiddel med voks for at mætte det igen. Vask evt. to gange. Se emballagen for flere oplysninger.