Spørgsmål og svar 2

 

Kan  jeg selv vælge hvor  hvidt mit gulv skal være?

Ved hvidpigmenteret efterbehandling  (hvid olie, hvid lak eller lud) bruges en standard mængde af hvidpigment i produkterne. Dette for at sikre, at alle gulvfirmaer bruger den samme mængde af hvidpigment, samt at  sikre at 2 gulve som støder op til hinanden, men bliver lavet på 2 forskellige tidspunkter eller af to forskellige gulvfirmaer, vil få det samme udseende.  Vi kan dog hvidpigmenterer gulvet først og efterfølgende give hvid olie eller hvid lak. Dette vil give et ekstra hvidt gulv. Hvidpigmenteret produkter kan dog tilføres ekstra pigment mod en merpris. Her udføres altid en udfaldsprøve på gulvet for godkendelse.


Kan mit gulv  lakeres med en helt mat lak (jeg har set en lak som ligner olie når det er påført)?

Ja, Lakken giver gulvet en ikke-gulnende og meget slidstærk overflade med en glansgrad på kun 10, hvilket vil sige, at lakken er så mat, at det nylakerede gulv får et udseende, der minder om det matte og naturlige look ved et oliebehandlet gulv – og samtidig bevarer det lakkens praktiske fordele. Den kan anvendes på såvel nye ubehandlede gulve som på tidligere lakerede og oliebehandlede gulve. Vi kan udfører lakering med denne speciallak mod merpris.


Koster det ekstra, hvis I skal gøre det over to gange, for jeg bor i lejligheden og skal derfor flytte rundt på møblerne?

Nej, normalt er der ingen merpris for at udføre arbejdet af 2 gange. Dog vil der være en mindre tillægspris såfremt  det totale antal m2 er på 40 m2 eller derunder.


Hvor lang tid skal mit  gulv stå før jeg må stille ting på det?

Det er svært at give et helt nøjagtig svar, idet tørre-/hærdetiden afhænger af flere faktorer:
Typen af efterbehandling
Temperatur
Luftfugtighed
Træsort
Træets fugtighed.

Men fra gulvet er færdigbehandlet, kan man generelt bruge følgende tommelfingerregel:

Oliebehandling      24 timer
Ludbehandling        4  timer
2 x lak                       8  timer
3 x lak                      12 timer

Disse tider er med forbehold og kan kun betragtes som en rettesnor.  Gulvet er normalt først fuldt tørret og hærdet efter  ca. 1 uge.


Hvor lang ventetid har i ?

Vi  kan udføre arbejde fra  dag-til-dag om nødvendigt, idet vi tilstræber at være en fleksibel samarbejdspartner.  Vores normale ventetid er 3 – 4 arbejdsdage.


Kan jeg få gulvarbejde udført i  en weekend?

Ja,  vi udfører gulvarbejde lørdag og søndag samt helligdage uden merpris.