Nathan Shepherd Jersey Sæbebehandling - Få billig gulvafslibning priser i København

Sæbebehandling

Sæbe fås både som natursæbe   og som færdigblandet gulvsæbe med eller uden hvidt pigment. Sidstnævnte må ikke anvendes på lakerede gulve. Natursæbe kan anvendes på alle træarter. Hvis man ved sæbebehandlingen tilfører træet meget vand, kan man risikere, at træet begynder at udvider sig. Når det tørrer igen, vil træet svinde. Er træet forhindret i at udvide sig, vil det trykke til siderne. Ved senere tørring krymper det så forbi udgangsdimensionen. For gulvbrædder, særligt hvis de er meget brede, kan det resultere i lidt større sprækker mellem brædderne end oprindeligt.

Sæbebehandling giver en smudsafvisende overflade
En efterbehandling med sæbe på et ludbehandlet gulv danner kalksæbe, der aflejres på overfladen og gør det smudsafvisende. Den efterfølgende vedligeholdelse er vask med sæbe. Denne behandling giver træet en vis beskyttelse mod smuds og bidrager også til at bevare den lyse farve. Det giver imidlertid ikke megen beskyttelse mod slidtage, og da det danner en meget tynd overflade, kommer der let skjolder. Ønsker man et hvidskuret udseende på køkkengulve eller andre gulve med meget slitage, er det bedre at anvende en oliebehandling evt. tilsat hvidt pigment.

På gulve med ringe slid kan sæbevask med sæbespåner og varmt vand være eneste behandling. Det giver med tiden gulvet en lys, fløjlsagtig overflade med en vis smudsafvisning. Der må ikke anvendes sulfomidler på sæbebehandlede gulve, da det vil affedte og udtørre træet. Man skal være ekstra forsigtig med ikke at give lamelparket for meget vand, da det vil påvirke limningen uhensigtsmæssigt.

TripTrap, Faxe eller Probat
Probat, Faxe eller TripTrap sælger en special sæbe til trægulve, som kan købes i farvehandlere og byggemarkeder. Som et godt alternativ kan man bruge Sæbespåner. Sæbespåner er den sæbetype med allermest fedtindhold. Spånerne skal opløses i koldt vand, stå til næste dag, og så er blandingen klar til at blive brugt.

Rigtig Rengøring forlænger gulvets levetid..
Arbejdstid 1,5 – 2 timer for et normalt stort gulv

Sæbebehandling bruges på ubehandlede eller ludbehandlede gulve hvor der ikke vil forekomme stor slidtage.  Med gulvsæbe grundbehandles med en god fed blanding 4 – 5 gange med en times mellemrum, herefter opbygges den beskyttende sæbefilm over tid. Med tiden får gulvet et beskyttelseslag og vil fremstå med en flot lys patina. Sæben bruges også til daglig rengøring.

1.      Gulvet skal være helt nyslebet (gælder dog ikke ludbehandlede gulve) og smuds og støvfrit. Helt nylagte gulve skal afslibes.

2.      Dunken omrøres (ekstra vigtig såfremt der bruges sæbe med hvidpigment).

3.      En god fed sæbeopløsning udlægges 4 – 5 gange. Skal tørre 1 time imellem hver sæbebehandling.

4.      Gulvet skal tørre i 12 timer.

5.      Gulvet kan poleres med  eller bomuldsklude.