Nathan Shepherd Jersey Oliebehandling - Få billig gulvafslibning priser i København

Oliebehandling

Oliering bevarer træets naturlige overflade og struktur. OliebehandlingVed oliebehandling forbliver gulvet smukt, naturligt og praktisk.
Gulvolie giver især mørke træsorter glød og dybde og den fremhæver træets åretegninger. Oliebehandlede gulve for en smuk ensartet overflade. Nemt at rengøre og vedligeholde.
Oliebehandlingen kan fx. foretages efter at gulvet er ludbehandlet. For ludbehandlingen giver i sig selv ikke nogen beskyttende overflade mod smuds. Man kan dog også oliebehandle et gulv som ikke først er ludbehandlet.

Olie bevarer træets naturlige overflade

Problemet er blot at sollyset på sigt vil mørkne gulvet, når det ikke er ludbehandlet først. Og endvidere vil gulvet være mere modtageligt for olien efter ludbehandling, da luden åbner træets porrer. Men hvis man vælger at bruge en klar olie skal der ikke ludbehandles først, da det kan give skjolder. Hvis man vil have en pigmenteret olie er det en fordel at ludbehandle først.
Olien er en hærdende olie tilsat fx. harpiks, voks evt. farvepigment samt terpentin. Oliebehandling er kendetegnet ved at trænge ned i træets porrer og hærde op. Det giver en smudsafvisende overflade på gulvet. Der findes to varianter – naturolie og hvid olie. Den hvide olie giver et mere lyst indtryk, da den indeholder et hvidt pigment. Naturolien fremhæver træets struktur og giver det en dyb, varm lød, og fremstår mørkere. Porrerne i træet åbnes, hvorefter olien lægges ud på gulvet. Når træet er mættet med olie, så tørrer og hærder olien nede i træet og skaber en slidstærk overflade.