Nathan Shepherd Jersey Ludbehandling - Få billig gulvafslibning priser i København

Ludbehandling

Lyse trægulve gør rummet lystLudbehandling og venligt. Ludbehandlingen bevarer og fremhæver gulvets lyse nuance og træets smukke naturlige struktur.
Træet “rejser” sig igen ved sæbevask, hvis der er kommet mærker i. Hvis gulvet vedligeholdes rigtigt forbliver det særdeles slidstærkt, og er nemt at holde rent. Ofte er det nok med en gang støvsugning og vask.
Lud er en blanding af kalk, kautisk soda og andre kemikalier, som påføres gulvet. Efter et par timer slibes overfladen og støvsuges.
Lyse gulve gør rummet lyst og venligt
Ludbehandlingen forhindrer at den smukke lyse overflade i træet gulnes som følge af lyspåvirkning. Alt efter trætypen vælger man lud. Der er to typer: Nåletræslud og hårdttræslud. Nåletræsluden er en kraftig base, der forhindrer den syreholdige harpiks i nåletræet i at blive mørkere med tiden, når det udsættes for sollys. Syren neutraliseres altså. Hårdttræslud er derimod en syre, som forhindrer garvesyren i træet i at blive mørkere, når det udsættes for sollys. Altså også en neutralisering.

Til nåletræ bruger man dog hårdttræslud, da en nåletræslud vil misfarve gulvet med en grøn tone. Endvidere vil egetræ som får nåletræslud blive sort.
Men gulvet får ikke en beskyttelse mod snavs og slid udelukkende ved ludbehandling. Derfor skal gulvet efterbehandles med sæbe – Evt. kombineret med et hvidt pigment. Der kan også bruges olie, olie med pigment og evt. olie kombineret med polervoks. Efterhånden som gulvet er vasket nogen gange, bliver det lettere at vedligeholde, og har en bedre beskyttende hinde.
Så det er en smagssag hvilken behandling man foretager efter ludbehandling. Om man vil have en mørk lød, som giver dybde eller en hvidpigmentering, som lyser op.