Lud og ludbehandling er en fremgangsmåde der påfører et fint, naturligt og lyst look. Ludning og lud beskytter ikke parketgulvet eller plankegulvet mod brug og slid. Derfor må der følgende påføres en stærk overfladebehandling oven på ludden, herunder hvid lud, voks, sæbe, hvid lak, hvid olie og almindelig lud, lak, olie. Vi bruger fabrikater som:

  • Faxe
  • TripTrap

Hvad forstås ved lud og ludbehandling?

Lud og ludning benyttes til undslippe den rædsomme gule farve på lyse plankegulve samt parketgulve. Ludbehadnling er en kemi som modarbejder træets naturlige garvesyre og dermed ødelægger gulning. Siden har du et parket eller plankegulv med den vellidte lyse tone.

Hvilken teknik kan anbefales sammen med lud?

Gulvslibning og efterbehandling af plankegulve og parket kan dermed give forskellig påvirkning afhængig af træsort, gulvtype og træets tilstand. Især lud trægulve udviser diverse farvenuance beroende på mængden af træets garvesyre. Mørke gulve kan ikke påføres lud og gøres lysere.

Gulvpleje, gulvvedligeholdelse og gulvrengøring?

Når et gulv med ludbehandling ‘skrubbes’ så nuancen og ludden fordufter, skal hele parketgulvet og plankegulvet letslibes og påføres en ny omgang. Daglig gulvrengøring er støvsugning plus gulvvask udført efter behov. Hertil anvendes en færdig ludsæbe, flydende sæbespåner eller sæbespåner der røres op i vand. Vask i sæbespånevand er et gammelt husråd, som vi glædeligt viderebringer til dig. Med sæbespåner opnås den eftertragtede grå-hvidlige patina, som er hot nu.

Alternative behandlinger til lud?

Ifald du er på udkig efter et lyst plankegulv eller parketgulv i boligen, så kontakt dygtige gulvfolk. Vi tilbyder gulvrådgivning, gulvvejledning og gulvinspiration samt en smaddergod service, så du opnår den optimale overflade. Som gulvfirma ved vi alt om parketgulve og plankegulve og vi lytter til dine ønsker og forventninger til det nyafslebne parketgulv, og meddeler dig om vedligeholdelse, sæbebehandling og tørretid. Alternative efterbehandlinger er hvidpigmenteret olie og hvidpigmenteret lak, som giver en prægtig, hvid tone. Vi anbefaler ikke gør-det-selv ludbehandling.

Pletter på ludbehandlede trægulve?

Som omtalt må man ikke ‘skrubbe’ eller fjerne ludden i gulvet. I fald der kommer pletter af rødvin, te, kaffe, blod eller andet på overfladen, er metoden at benytte en ‘pletfjerner’ til pågældende formål.