Gulvpleje benyttes til at forskønne og forstærke dit gulv. Trægulve plejes forskelligt hvilket betinges af egenskab og overfladebehandling. Den rigtige gulvpleje afpasses efter gulvrengøringen og gulvvedligeholdelsen i privaten.

Hvad forstås ved gulvpleje?

Der er nu hyggeligt med trægulve og træ i privatboligen. plankegulve og parketgulve tilfører hjemmet noget fuldstændig særligt, i stuen, soveværelset eller et direktørkontor i en erhvervsvirksomhed. Træ giver en stænk af behag, eksklusivitet og hygge på én gang. Ved at pleje, rengøre og vedligeholde et gulv perfekt, vil du skaffe dig en gulvløsning som holder i årevis.

Gulvpleje og gulvrengøring af trægulve?

Det er vigtigt at du benytter de korrekte plejemidler til vedligeholdelse og rengøring af trægulve. Fejl benyttelse af rengøringsmidler er med til at ødelægge og misfarve og ødelægge gulvene. Det kan ydermere give problemer at efterlade plankegulve for vådt ved gulvvask. Ligegyldig hvilken overflade gulvet har, må det ikke være vådt/fugtigt i rum tid. Skrappe rengøringsmidler på plankegulve eller parketgulve er unødvendigt.

Gulvpleje af lak, olie og lud parket?

Har du et ludbehandlet parket eller plankegulv skal det vaskes med sæbespåner eller en specialsæbe til trægulve. Gulve med lak kan med fordel rengøres med universal rengøringsmiddel eller et par dråber opvaskemiddel. Oliegulve kan rengøres med træsæbe eller oliepleje, der meget enkelt blandes i vand.

Hvornår gulvvedligeholdelse og hvornår gulvpleje?

Vi tilbyder god vejledning om gulvrengøring, gulvvedligeholdelse samt gulvpleje. Dersom privaten har et slidt og grimt pankegulv eller parket, kan det være fristende med en gulvudskiftning og bortsanering. Mange gange behøver du næppe at udskifte dit massive gulv, men kan slå sig til tåls med en gulvslibning. Fagmanden har adskillige muligheder
for gulvrenovering, herunder høvling, gulvslibning og gulvbehandling, så dit slidte trægulv forvandles til nyt. Vi bruger gulvafslibning, fuldslibning og let slibning til gulvopfrisning.

Hvad er en fuldslibning?

En fuldslibning giver normalt det fineste slutresultet. Her slibes træet helt, så gulvbehandlingen påføres nyafslebet træ. Herefter kan der bruges en ny gulvbehandling med lak, lud, sæbe og voks. Et unikt udtryk fås med gulvbejdse eller gulvmaling, så det er bare fantasien som sætter grænser.

Hvad forstås ved let afslibning?

Her slibes trægulvet kun meget let med fint sandpapir eller et slibenet. Fremgangsmåden egner sig bedst til genopfriskning af gulvet med lak, lud, voks eller sæbe. Gulvoverfladen ‘nulstilles’ så er helt ren og klar til en ny efterbehandling. Kontakt os gerne for yderligere oplysninger om rengøring, afslibning og vedligeholdelse og gulvpleje.