Gulvafhøvling

gulvafhovling

gulvafhovling – Gulvafslibning

Med en gulvafhøvling kan selv de værste gulve forvandles til næsten nye. Modsat gulvafslibning så kommer gulvafhøvling derimod i dybden. En gulvafhøvling er – som det lyder – en grovere metode, her høvler man typisk 2 – 4 mm af selve gulvet. Gulvafhøvlingsmaskinen har en valse fyldt med små knive som høvler spåner af gulvet. En gulvafhøvling foretages typisk hvis der er niveauforskelle, bulede gulve, skæve gulve eller såfremt gulvet er belagt med fernis o.l.

Gulvet skal være fri for søm og nagler eller disse skal dykkes så meget, at de ikke ødelægger maskinens knive.
Det kræver ekspertise og års erfaring at bruge en afhøvlingsmaskine, idet operatøren skal have øje for differencer i gulvets beskaffenhed og kunne forudse mulige tilretninger og styre maskinen herefter.
Efter en gulvafhøvling så afslibes gulvet, for at få den rette finish, se gulvafslibning. Herefter kan gulvet efterbehandles med olie, lakeller lud. Ved gulvafhøvling er der kun ganske få støvgener, idet vores maskiner har indbygget støvsuger som suger 95 – 98 % af alt støvet. En lille smule meget fint støv vil der komme, men det er ikke meget mere end hvis en hvilken som helst anden håndværker har været og udføre sit arbejde.